YKS Soruları Çalındı mı? Sosyal Medyada Yayılan Görüntüler Tartışma Yarattı: Resmi Açıklama Geldi!

Milyonlarca Üniversite Adayı, Bugün Zorlu Alan Yeterlilik Testi (AYT) Sınavına Katıldı. Ancak Dünkü Temel Yeterlilik Testi (TYT) Öncesinde İlginç Bir İddia Gündeme Geldi: YKS Soruları Sızdırıldı mı? İşte Detaylar..

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi ancak sınavla ilgili tartışmalar devam ediyor. Son günlerde sosyal medyada paylaşılan görüntüler, sınavın güvenilirliği konusunda endişelere neden oldu. Milyonlarca öğrencinin gelecekleriyle ilgili kaygılarının arttığı bir ortamda, AYT'ye sadece 10 saat kala Türkçe ve matematik ağırlıklı 24 sorunun, yurt dışından kaynaklandığı düşünülen bir hesap tarafından Telegram üzerinden paylaşıldığı iddia edildi.

Söz konusu hesap, TYT sınavından hemen sonra sınavda çıkan üç soruyu önceden paylaşmıştı. Ancak bu durum, sınavın bitmesinin ardından gerçekleştiği için ciddiye alınmamıştı. Ancak son olaylar, öğrenciler arasında hayal kırıklığı yarattı.

Sınavdan sadece 10 saat önce, AYT'de çıkacağı iddia edilen 24 soru yine aynı hesap tarafından Telegram üzerinden paylaşıldı ve bu soruları milyonlarca öğrenci gördü.

İçişleri Bakanlığı, bu tür olayları yakından takip ediyor ve sınavın güvenliğini sağlamak için önlemler alıyor. ÖSYM'nin sahip olduğu geniş soru havuzu ve uzman kadrosuyla, sınav sorularının güvenliği ve güvenilirliği konusunda gerekli adımların atılması bekleniyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.