YKS tercih sonuçları açıklandı!

Üniversiteye girmek için isteyen on binlerce öğrencinin beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı.

Üniversiteye girmek için isteyen on binlerce öğrencinin beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlara ÖSYM'nin sitesinden ulaşılabilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün bayramdan önce açıklanacağını belirttiği YKS tercih sonuçları bugün açıklandı.

EK YERLEŞTİRME TAKVİMİ ÖSYM TARAFINDAN DUYURULACAK

YSK sonuçlarının açıklanmasıyla, YKS ek yerleştirme süreci de başlamış oldu. İlk yerleştirmelerde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için, ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak.

Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira olacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun Ocak 2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

AUZEF sınav neticeleri: AUZEF vize sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
MEB AÖL takvimi: Açık Lise 3. dönem sınavları ne zaman?
TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 TUS/1 tercih kontenjanlarında son durum
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi