YKY'den 'sansür' açıklaması: Düzenlemeden O sorumlu!

Konuyu gündeme getiren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, yapıtın farklı dillerdeki çevirileriyle karşılaştırılarak incelediğini ve bu incelemeler sonucunda kitabın en az 35 noktasında sansür uygulandığını...

Konuyu gündeme getiren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, yapıtın farklı dillerdeki çevirileriyle karşılaştırılarak incelediğini ve bu incelemeler sonucunda kitabın en az 35 noktasında sansür uygulandığını savunmuştu.

'MEMET FUAT TARAFINDAN HAZIRLANDI'

Söz konusu iddialar üzerine YKY'den yapılan açıklamada, "Nâzım Hikmet’in Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan bütün eserleri, bir önceki yayınevi olan Adam Yayıncılık’ın 90’lı yıllardaki baskılarının aynısıdır. Bu baskılar şair hakkındaki en yetkin çalışmaları yapan Memet Fuat tarafından hazırlanmıştır" dendi. 

'YENİ BASKIDA 1964 TARİHLİ İLK TÜRKÇE BASKI ESAS ALINACAK' 

YKY'nin, yıllar içinde ortaya çıkan yeni kaynaklar ve araştırmalar ışığında şairin bütün eserlerini yeniden gözden geçirmek üzere bir kurul oluşturduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Bu kurulun çalışmaları sonucunda ve farklı basımların incelenmesiyle ortaya çıkan ilk kitap Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim, Aralık ayında okuyucularla buluşacaktır. Kitabın bu yeni baskısı Sofya’daki Narodna Prosveta Yayınevi’nin 1964 yılında ilk defa Türkçe yayımladığı baskı esas alınarak hazırlanmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"