Yoğun talep görüyor ama uyarıldı! Otomatik vitesli araçların kullanımına dikkat

Son zamanlarda vatandaşların genel olarak tercih ettikleri otomatik şanzımanlı araçlar hakkında konuşan Experix Kurumsal Oto Ekspertiz Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, "Yağ değişimi yapılmadıktan, kullanımında dikkat edilmedikten sonra 150-200 bin kilometrede ağır masraflar çıkartıyor" dedi.

 

Otomatik şanzımanlı araçların son zamanlarda yaygın olarak tercih edilmesiyle ilgili Experix Kurumsal Oto Ekspertiz Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek uyarılarda bulundu. Temizyürek, bu tür araçların yanlış kullanımı ve eksik bakımının yüksek maliyetli arızalara yol açabileceğini belirtti.

YÜKSEK MALİYETLİ ARIZALARA YOL AÇABİLİR

Özellikle kırmızı ışıklarda beklerken vites değişiklikleri ve araç park edilirken şanzımana yük binmesinin ciddi deformasyonlara neden olabileceğini vurguladı. Otomatik şanzımanlı araçların ekspertiz işlemlerinde sıkça karşılaşılan araçlar olduğunu ifade eden Temizyürek, bu tür araçların bakımlarının ve yağ değişimlerinin düzenli olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sürücülerin dikkatli olması gereken konuları da paylaştı. Otomatik şanzımanlı araçlarda park etme ve vites değiştirme işlemlerinin doğru yapılması gerektiğini belirtti. Temizyürek ayrıca, şanzımanların kullanımına dikkat edilmesi halinde 350 bin kilometreye kadar dayanabileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Otomobil almayı düşünenler dikkat! İkinci el otomobil fiyatlarının artması bekleniyor
Mini Cooper'da büyük bir sürpriz: MINI Countryman modeli şimdi 590 bin TL indirimle satışta
Renault Megane, Dacia Duster ve Jogger modellerinde düşük faizli indirim kampanyası
MG'den heyecan verici bir haber geldi! 150.000 TL destek alan o model rakiplerini çatlattı
CUPRA Mayıs ayında faizleri sıfırladı ve Leon ile Formentor modellerinde indirim fırsatı sunuyor!