Yoğun Yağış ve Rüzgar: Hava Durumu Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve diğer bazı bölgelerde sağanak yağışlar bekleniyor. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde gece saatlerinde şiddetli yağışlar öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava durumu raporuna göre, önemli bölgelerde yoğun yağışlar öngörülüyor. Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve diğer bazı bölgelerde sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Edirne ve Kırklareli çevrelerinde gece saatlerinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Batı Karadeniz kıyılarında güçlü rüzgarlar ve çığ tehlikesi uyarısı yapıldı. İhtiyatlı olunması önem taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu tahmin raporuna göre, Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak güçlü olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı ancak diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genel olarak yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Rüzgarın çoğu zaman güneyli yönlerden esmesi beklenirken, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar olabileceği ifade ediliyor. Batı Karadeniz kıyılarında ise güneyli yönlerden güçlü ve kısa süreli fırtınalar (40-70, yer yer 80 km/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Yağışların gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde güçlü olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca Batı Karadeniz kıyılarında güney yönlerden güçlü rüzgar ve kısa süreli fırtınaların (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) beklendiği belirtilerek, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Son olarak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu uyarısı yapılarak, bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Simit Fiyatlarında Yeni Dönem: Ticaret Bakanlığı Düzenlemesiyle Fiyatlar Belirlenecek
Enkazdan çıkarıldı, ambulansa konuldu: Merve Ateş 15 aydır kayıp
Erdoğan'ın AK Parti'yle 31 Mart hesaplaşması sancısız olmayacak
DEM Partili Lice Belediye Başkanı gözaltına alındı
Cengiz Holding, bakanlığın iptal ettiği GES projesi için yeniden başvuruda bulundu