Yoğurdun içine 3 cevizi kırıp tüketin: Yoğurt ve cevizin sağlık faydaları nelerdir?

Yoğurt ve ceviz tek başına insan sağlığı için oldukça faydalıdır, ancak bir arada tüketildiklerinde sağlık problemlerine karşı etkili bir çözüm sunabilirler. Özellikle sabahları yumurta veya peynirden sıkılanlar veya güne farklı lezzetlerle başlamak isteyenler, bu ikilinin tadını çıkarabilir.

Yoğurt ve ceviz tek başına insan sağlığı için oldukça faydalı gıdalardır, ancak bir arada tüketildiklerinde sağlık problemlerine karşı etkili bir çözüm sunabilirler. Özellikle sabahları yumurta veya peynirden sıkılanlar veya güne farklı lezzetlerle başlamak isteyenler, bu ikilinin tadını çıkarabilirler. Kalsiyum bakımından zengin yoğurt sindirim sistemini düzenlerken kemik ve diş sağlığını korur; omega-3 yağ asitleri açısından zengin ceviz ise beyin sağlığını destekler. Bu iki gıdanın bir arada tüketilmesi, sağlık açısından gerçek bir şifa kaynağı olabilir. İşte ceviz ve yoğurdun insan sağlığına olan mucizevi faydaları...

YOĞURT VE CEVİZ İKİLİSİNİN FAYDALARI NELEDİR?

Günün başlangıcında yoğurt ve cevizle güne başlamak, gün boyunca daha enerjik ve aktif olmanıza yardımcı olabilir. Bu ikili, uzun süreli tokluk ve sürdürülebilir enerji sağlayarak yorgunluk ve halsizlik gibi yaygın problemleri önleyebilir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunur ve kabızlık gibi problemleri hızla giderir.

Ceviz ve yoğurt ikilisi yüksek miktarda protein sağlayarak tokluk hissini uzatır ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Ayrıca sindirim problemlerini önler ve mide sağlığını iyileştirir. Zihinsel sağlığı destekler ve beyin gelişimine katkı sağlar.

CEVİZİN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

Bir porsiyon ceviz yaklaşık olarak 30 gram gelir (yaklaşık 14 adet) ve 185 kalori içerir. Bu porsiyonun bileşimi ise %65 yağ, %3 su, %5-15 karbonhidrat ve %15 protein içerir.

YOĞURDUN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

Bir kase yarım yağlı yoğurt (200 gram), yaklaşık olarak %36 karbonhidrat, %32 protein ve %32 yağ içerir. Ortalama olarak, bir kase yoğurt yaklaşık 100 kaloriye sahiptir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji’den 5 kent için sarı kodlu uyarı
Sahte kahveyi anlamanın bir yöntemi buymuş: Dolandırıcılar buraya da sızdı!
Schengen vizelerine zam geliyor
Kalp sağlığı için çikolatayı böyle yemelisiniz
Maliyeti 10 TL olan o besin en sağlıklı kahvaltılık seçildi!