YÖK aldığı ödülü tutuklu akademisyenlere adayan öğretim üyesinden rahatsız oldu

Türk-Amerikan Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği’nin (TASSA) düzenlediği TASSA Genç Bilim İnsanları yarışmasında ödül alan Pennsylvania Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Erol Akçay, ödülünü ''Bu suça...

Türk-Amerikan Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği’nin (TASSA) düzenlediği TASSA Genç Bilim İnsanları yarışmasında ödül alan Pennsylvania Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Erol Akçay, ödülünü ''Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attığı için tutuklanan akademisyenlere adayınca, YÖK Üyesi Abdullah Çavuşoğlu rahatsız oldu.

Evrensel’de yer alan habere göre Chicago Üniversitesi’ndeki törende konuşma yapan Akçay, “Ödülümü hapiste olan ve işten uzaklaştırılan akademisyenlere ithaf ediyorum'' dedi.

Bunun üzerine Çavuşoğlu tepki göstererek “ABD’de akademik bir ödülü teröristleri destekleyenlere adamak sık rastlanan bir şey midir?'' diye sordu. Akçay’ın bu soruya cevabı ise “O insanlar teröristleri desteklediği için değil barış istedikleri için cezaevine konuldular. İfade özgürlüklerini kullandıkları için hapisteler'' oldu.

Ne olmuştu?

1100’ün üzerine akademisyen 11 Ocak’ta ''Barış İçin Akademisyenler’ imzasıyla bir bildiri yayımlayarak Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan çatışma ve ''abluka’ları kınamıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bildiriye imzalayan akademisyenleri “Aydın müsveddesi, cahil''diye nitelemiş ve ardından cadı avı başlatılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kuzey Kore'nin Viral Şarkısı: TikTok'ta 'Can Baba' Fırtınası
İsrail'de Binlerce Kişi, Hamas'ın Rehineleri İçin Protesto Düzenledi
New York'ta Bomba İhbarı Paniği Yaşandı
Beyaz Saray Güvenlik Bariyerlerine Çarpan Araç Sürücüsü Öldü!
Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek