YÖK Başkanı Erol Özvar, yüz yüze eğitime geçiş konusunda olumlu sinyaller verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde uzaktan eğitime geçildiğini açıklaması öğrencilerin tepkisini topladı. Yaşananların ardından açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, yüz yüze eğitime geçiş konusunda olumlu sinyaller verdi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş meydana gelen peş peşe iki deprem on bir ili yerle bir ederek 39 bin 672 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Yaşanan felaket birçok sorunu da beraberinde getirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yaz mevsimine kadar tatil edildiğini açıklayarak "Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitimle devam edecekler" dedi. Erdoğan ayrıca Depremden etkilenen vatandaşların KYK yurtlarına yerleşeceğini açıkladı.

Üniversitelerin tatil edilmesi tepki toplarken Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıklayarak şunları söyledi:

"2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek.

Aldığımız kararların bir kısmı uzaktan eğitimle olacak. 20.02.2023 tarihi ile başlatılacak. Her bir diploma programlarında uzaktan eğitim dikkate alınarak çevrim içi- çevrim dışı yöntemlerini kullanmalarına karar verildi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

KDK'dan ÖSYM'ye engelli öğrenciye ek süre verilmesi tavsiyesi
KDK'dan ÖSYM'ye engelli öğrenciye ek süre verilmesi tavsiyesi
Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi