YÖK, üniversitelere net maaşın altında ücret ödemesi yapmamaları konusunda uyarıda bulundu!

YÖK, özel üniversitelerin öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecekleri konusunda kesinleşmiş mahkeme kararının uygulanması konusunda uyarıda bulundu..

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanlarının ücretleriyle ilgili önemli bir karar aldı. Buna göre, vakıf üniversiteleri artık öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecek.

YÖK, vakıf yükseköğretim kurumlarına gönderdiği resmi yazıyla, öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecekleri hususunda kesinleşmiş mahkeme kararının uygulanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, YÖK, vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına ödeyecekleri ücretin hesaplanmasında, devlet üniversitelerinde ödenen emsal ücretin net miktarının esas alınması gerektiğini vurguladı ve bu yönde bir karar aldı.

Bu kararla birlikte, vakıf üniversiteleri öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecek ve bu ücretlerin hesaplanmasında brüt değil, net miktar esas alınacak. Öğretim elemanlarına düşük ücret ödenmesi durumunda ise vakıf üniversiteleri yasal ve idari yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceklerdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Düşük not alan kız öğrenci öğretmeni bıçakladı
Zeytinyağları güzellik yarışına girdi: Bakın en kalitelisi nerede üretiliyor
Türkiye'de eleman sıkıntısı yaşayan meslekler belli oldu!
Akika kurban nedir, ne için, ne zaman kesilir?
Ankara'da Dev Uyuşturucu Operasyonu: 85 Şüpheli Gözaltında!