YÖK uyardı: Sahte burs mesajlarına inanmayın!

YÖK'ten yapılan açıklamada, son günlerde dolandırıcıların kurum adları kullanarak SMS ve sosyal medya üstünden üniversite öğrencilerine ulaştıkları ve burs vaadiyle öğrencilere banka hesabı açtırdıklarının tespit edilmiş olduğu açıklandı.

YÖK'ten Dolandırıcılık Uyarısı: Öğrencilere Sahte Burs Mesajlarına Dikkat

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son dönemde dolandırıcıların kurum adını kullanarak üniversite öğrencilerini hedef aldığını ve burs vaadiyle öğrencilere banka hesabı açtırdıklarının tespit edildiğini açıkladı.

Dolandırıcıların Hedefinde Öğrenciler Var

YÖK'ten yapılan açıklamada, dolandırıcıların SMS ve sosyal medya aracılığıyla öğrencilere ulaşıp burs vaadinde bulunarak banka hesapları açtırdıkları belirtildi. Bu hesapların yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığı ve öğrencilerden para istendiğine dair şikayetlerin alındığı bildirildi.

Resmi Duyurulara İtibar Edin

Öğrencilere, bu tür mesajlara itibar etmemeleri ve YÖK Destek Bursları ile ilgili resmi duyuruların sadece YÖK'ün resmi web sayfasından takip edilmesi gerektiği hatırlatıldı. YÖK Destek Bursu'na öğrenci başvurusu alınmadığı ve bursların belirli kriterleri sağlayan öğrencilere doğrudan verildiği vurgulandı.

Siber Dolandırıcılığa Karşı Uyarı

Açıklamada ayrıca, öğrencilere banka hesaplarının yasa dışı amaçlar için kullanılabileceği ve siber dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu. Öğrencilerin bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçli olmaları ve şüpheli durumlarda resmi kanallardan bilgi almaları gerektiği belirtildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.