YÖKDİL Sınavına 104,485 Aday katıldı , 15 Mart’ta Sonuçları Bekliyor!

YÖKDİL'in bu yılki ilk oturumuna 104,485 aday katıldı. İngilizce ve Arapça'da yapılan sınav, farklı alanlarda uzmanlaşmış sorular içeriyor. Sonuçlar 15 Mart'ta açıklanacak ve 5 yıl boyunca geçerli olacak. Adaylar, ÖSYM'nin web sitesinden soruları 10 gün boyunca görüntüleyebilirler.

YÖKDİL'in bu yılki ilk oturumu, 104,485 adayın katılımıyla gerçekleşti ve heyecan dolu bir atmosferde geçti. İngilizce ve Arapça'da yapılan sınav, farklı alanlarda uzmanlaşmış sorular içeriyordu. Şimdi adaylar, 15 Mart'ta açıklanacak sonuçları bekliyor, ancak öncesinde sınav sorularını 10 gün boyunca ÖSYM'nin web sitesinden görebilecekler.

Bu yılki ilk YÖKDİL oturumuna 104,485 aday katıldı. Bugün saat 10.15'te başlayan ve 13.15'te sona erecek sınav, 89 farklı merkezde gerçekleştiriliyor. İngilizce'de fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında, Arapça'da ise yalnızca sosyal bilimler alanında sınav yapılacak. Adaylar için cevaplama süresi 180 dakika ve toplamda 80 soru var. YÖKDİL/1 sonuçları 15 Mart'ta açıklanacak ve sonuçlar, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerli olacak. Ayrıca, sınavın temel soru kitapçığı ve cevap anahtarlarının %10'u 25 Şubat'ta yayımlandı. Adaylar, sorulara 10 gün boyunca T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin web sitesinden erişebilecekler. Temel soru kitapçığının görüntüleme süresi ise 6 Mart'ta sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Ulusal Staj Programı sonuç ekranı: Ulusal Staj Programı neticeleri ne zaman açıklanacak
AUZEF sınav neticeleri açıklandı: AUZEF bahar dönemi vize neticeleri nasıl öğrenilir?
ÖSYM karar verdi! YKS'ye girecek engelli adaylara ek süre
TUS tercihleri 2024: TUS tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak?
Yeni müfredata 67 bin 284 görüş