Yoko Ono, ''Imagine’dan telif alacak

Efsane grup The Beatles’ın üyelerinden John Lennon’ın birçok şarkısına ilham kaynağı olan büyük aşkı Yoko Ono’nun, ''Imagine’ şarkısı için telif hakkı alacağı konuşuluyor.40 yaşında hayranı olduğu iddia ettiği...

Efsane grup The Beatles’ın üyelerinden John Lennon’ın birçok şarkısına ilham kaynağı olan büyük aşkı Yoko Ono’nun, ''Imagine’ şarkısı için telif hakkı alacağı konuşuluyor.

40 yaşında hayranı olduğu iddia ettiği bir kişi tarafından uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Lennon, 1971 yılında yazılan ''Imagine’ adlı şarkıya verdiği ilham ve etki sebebiyle şarkıda telif hakkı olduğunu savunuyordu. Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği (National Music Publishers Association) CEO’su David İsraelite tarafından kurumun düzenlediği bir etkinlikte, Lennon’ın şarkıya verdiği ilham sebebiyle Ono’nun da şarkı yazarı olarak anılması gerektiğini söylediği bir ses kaydı paylaşıldı.

Açıklamanın ardından Variety Dergisi’ne konuşan Israelite, eserin telif hakkı için gerekli düzenlemelerin yapılmakta olduğunu ifade etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu