Yoksulluk derinleşiyor: 2024 senesinde 'yine' asgari ücret açlık sınırının altında kaldı!

Yüksek enflasyon ile artan yaşam pahalılığı ve gün geçtikçe eriyen alım gücü vatandaşın cebini büktü. Sadece asgari ücret veya emekli maaşıyla geçinen vatandaşlar temel gıda malzemelerine bile ulaşamazken kararan tablo araştırma sonuçlarına yansıdı.

Yüksek enflasyonun ve artan yaşam maliyetinin etkisiyle, vatandaşlar giderek zorlanıyor. Özellikle asgari ücret veya emekli maaşıyla geçinmek zorunda olanlar, temel gıda malzemelerine ulaşmakta güçlük çekiyor. Bu endişe verici durum, yapılan araştırmalara da yansıdı.

Büro Emekçiler Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR), 2024 Şubat ayı gıda harcamaları araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Araştırma, sağlıklı beslenmek için yapılması gereken harcamaların ciddi şekilde arttığını ortaya koydu.

Sonuçlara göre, dört kişilik bir memur ailesinin sağlıklı beslenme maliyeti aylık 22 bin 834 TL'ye, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti ise 26 bin 970 TL'ye yükseldi. Günlük sağlıklı beslenme maliyeti ise 761 TL'yi aştı.

Ayrıca, gıda, giyim, kira, fatura, ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu harcamaların toplamı olan yoksulluk sınırı da 60 bin 757 TL'ye çıktı. Bu, asgari ücretin yaklaşık 3.5 katıdır ve asgari ücretin bile altında kaldığı bir gerçeği gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de Alkol Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bira ve Viskiye Yeni Zam Beklentisi
Telefon Rehberlik Hizmetleri Sektöründe Büyüme: Gelir 63 Milyon TL'yi Aştı
İnşaat Maliyetlerinde Mart Ayında Yükseliş: TÜİK Verileri
Hemen altınları alıp kuyumcuya koşmayın: Ünlü Ekonomist Mert Başaran açıkladı!
Türkiye'de Tam Elektrikli Otomobil Satışları Büyük Artış Gösteriyor