'Yoksulluk sorun olmaktan çıktı' demişti: Bakan Selçuk'a istifa çağrısı!

TKP, TBMM'deki konuşmasında 'Yoksulluk sorun olmaktan çıktı' diyen Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u istifa etmeye çağırdı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un, TBMM'de yaptığı konuşmada, 'Yoksulluk sorun olmaktan çıktı' ifadeleri tepkiyle karşılandı.

''O KOLTUKTAN OTURAMAZ''

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi, Bakan Selçuk'u istifaya çağırdı. 

''Yurttaşlarımızın açlık ve işsizlik nedeniyle intihara sürüklendiği, emekçilerin virüs ve yoksullaşma cenderesinde çalışmaya zorlandığı böyle bir dönemde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı böyle bir açıklama yapamaz'' denilen açıklamada, ''Yapıyorsa o koltukta oturamaz!'' ifadelerine yer verildi.

''DERHAL İSTİFA ETMELİDİR''

TKP açıklamasında, ''Patronlar için çalışmakta, patronların temsilciliğini yapmaktadır. Yoksulluğu ve yoksul emekçileri görmezden gelerek halka meydan okumaktadır.

Oturduğu Bakanlık koltuğunda dümeni patronlara veren ve bu zor şartlarda “ülkede yoksulluğu bitirdik” diyebilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevinden derhal istifa etmelidir'' ifadeleri ile bakanı istifa çağırdı.

TKP'nin ''Yoksul Halka Meydan Okuyamazsınız! Bakan derhal istifa etmelidir!'' başlıklı açıklaması şöyle:

''

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dün Meclis’te gerçeklerden kopuk ve halkın aklıyla alay eden bir konuşma yaptı.

Bakan Selçuk’a göre Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıkmış. Ülkemizde refah paylaşılıyormuş.

Ülkemizde yoksulluk her geçen gün derinleşmekte, refah alabildiğine eşitsiz dağılmakta ve çarklar küçük bir azınlığın cebini doldurmak için dönmektedir.

Yurttaşlarımızın açlık ve işsizlik nedeniyle intihara sürüklendiği, emekçilerin virüs ve yoksullaşma cenderesinde çalışmaya zorlandığı böyle bir dönemde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı böyle bir açıklama yapamaz.

Yapıyorsa o koltukta oturamaz!

Çünkü emekçi halkın değil, refaha servetlerini arttırmak için el koyan zenginlerin temsilcisi olduğunu itiraf etmiştir...

Çünkü işçinin ve emekçinin değil patronların tarafında olduğunu bir kez daha açık etmiştir...

Aynı açıklamasında İşsizlik Sigortası Fonu’nun işçilere ait olmadığını söylemesi de hangi tarafta olduğunun göstergesidir.

Bakan oturduğu o koltuktan ücretsiz izne çıkarılan işçinin acısını hissetmiyorsa, salgında işsiz kalan emekçinin çaresizliğini görmüyorsa halk açısından ehliyetini yitirmiş demektir.

Patronlar için çalışmakta, patronların temsilciliğini yapmaktadır.

Yoksulluğu ve yoksul emekçileri görmezden gelerek halka meydan okumaktadır.

Oturduğu Bakanlık koltuğunda dümeni patronlara veren ve bu zor şartlarda “ülkede yoksulluğu bitirdik” diyebilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevinden derhal istifa etmelidir.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'