YÖK'ten açıklama geldi: Üniversite sistemi değişiyor mu?

YÖK, üniversite sisteminin değişeceğine dair iddiaları yalanlayarak, böyle bir çalışmanın olmadığını açıkladı. Yükseköğretim alanındaki güncel projeler ve gelecek vizyonu ise Cumhurbaşkanlığı sunumunda ele alındı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite sisteminde bir değişiklik yapılacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında "üniversite sisteminin değişeceği" yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığı belirtilerek, "Kurulumuzun böyle bir çalışma yürütmediğini" vurguladı. 

Açıklamada ayrıca, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığında yapılan sunumda yükseköğretim sistemi, üniversitelerin erişim kapasitesi, akademik verimlilik, bilimsel araştırma fonları, ihtisaslaşma programları, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon gibi konuların ele alındığı ifade edildi. 

YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda, önümüzdeki 30 yılda yükseköğretimi etkileyecek değişimler ve YÖK'ün gelecek vizyonuna dair hazırlıkların sunulduğu belirtilerek, toplantının çok verimli geçtiği ve ilerleyen günlerde devam ettirileceği duyuruldu.

Son olarak, YÖK, basında çıkan iddiaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirterek, medya kuruluşlarının daha sorumlu davranmasını beklediğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.