YouTube HDR videolarına hazır mısınız?

YouTube’un canlı yayınları yakında çok keskin renk cümbüşüyle coşacak. HDR formatında yapılan canlı yayınlara hazır mısınız?

Gogole’ın video paylaşım servisi YouTube HDR canlı yayın seçeneğiyle yayıncılarını ve izleyicilerini yeniden motive etmeyi planlıyor.

Özellikle pandemi döneminde, evlerinde kapalı kalan pek çok kişi, gezip tozabilen insanların yayınladıkları videolarla kafa dağıtmaya alıştı. Şimdi bu videoların HDR formatında ve çok daha renkli, çok daha canlı görünmesi için adım atıldı.

Ancak bu yayını yapabilmek için yayınının HDR formatında çekim yapabilen video kamera ekipmanına sahip olması gerekiyor.

Elbette, sadece video kameralarla yayın konusu değil… Oyun videoları yayıncıları için de PC üzerinden veya yeni nesil konsollar üzerinden HDR yayın yapma imkanı doğuyor.

Spotify internetsiz çalışabilecek: Yeni güncelleme geldi

Bu da YouTube’un, Twitch karşısında önemli bir avantaj elde etmesi anlamına geliyor zira Twitch henüz HDR yayın yapamıyor. Oysa Microsoft’un ve Sony’nin yeni nesil oyun konsolları HDR görüntü kalitesiyle cayır cayır yanıyor. PC oyuncuları da yeni nesil ekran kartlarıyla beraber, çok güçlü renk skalasına sahip oyunlarla karşılaşıyor. Bunları YouTube üzerinde canlı şekilde aktarabilmek ise kolay değil.

Bu hamle ile Google’ın YouTube’a çok daha fazla takipçi/kullanıcı/izleyici kazandırması bekleniyor.

Peki siz YouTube’da HDR videoların yayına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? HDR videoları, diğer videolara tercih eder misiniz? Bazı kullanıcılar HDR görüntüleri gerçek dışı buldukları için beğenmiyor ve tercih etmiyor. Bu konudaki yorumunuz nedir?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık