YouTube, mobilde reklam atlama işlemini zorlaştırıyor!

YouTube, mobil uygulamasında yeni bir reklam politikası denemeye başladı. Artık reklamın belirli bir bölümünü izledikten sonra "atla" butonu aktif hale gelecek. Geri sayım sayacı kaldırılarak izleyicilerin dikkatinin reklama çekilmesi amaçlanıyor.

YouTube, mobil kullanıcılarına yönelik yeni bir reklam politikası denemeye başladı. Mobil uygulamada, reklamlarda atlama butonu görünür bir geri sayım sayacı yerine, reklamın belirli bir kısmı izlendikten sonra aktif hale gelecek.

Bu yeni özellik, reklamın atla butonunu gizleyerek, kullanıcıların reklamın atlanamaz olduğu izlenimini edinmelerini sağlıyor. Kullanıcılar, reklamın belirli bir bölümünü izledikten sonra "atla" butonuna erişebilecekler. Önceki uygulamada, kullanıcılar geri sayım sayacı ile reklamı ne zaman atlayabileceklerini görebiliyorlardı. 

Android Police'in haberine göre, bu yenilik, izleyicilerin dikkatini reklamın içeriğine yönlendirmeyi hedefliyor. Ancak kullanıcılar, ekranlarının alt kısmındaki sarı arama çubuğu sayesinde bir reklamın ne zaman atlanabilir hale geleceğini tahmin edebilecekler.

YouTube'un mobil uygulamasındaki bu değişiklikler şu anda test aşamasında ve şirket tarafından resmi olarak duyurulmamış durumda. Değişikliklerin tüm kullanıcılar tarafından doğrulanmamış olması, özelliğin hala deneme sürecinde olduğunu gösteriyor. Google'ın bu değişikliği kalıcı hale getirip getirmeyeceği ya da kullanıcı geri bildirimleri ve test sonuçlarına göre sonlandıracağı ise belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.