YouTube sert bir uyarı içeren mektup aldı

Bugüne kadarki en zorlu dönemlerinden bir tanesini geçiren YouTube için açık bir çağrı var. Bildiğiniz üzere internette yanıltıcı ve manipülasyon amaçlı bazı paylaşımlar yapılıyor. Bu paylaşımlar nedeniyle insanlar tedirgin olabiliyor.

Yanlış paylaşımların yapıldığı alan elbette Covid-19 ile ilgili. Komplo teorilerinden tutun da aşılara kadar aklınıza gelebilecek her konuda platform içerisinde yalan yanlış bilgiler paylaşılıyor. İşte tam da bu konuda YouTube platformuna açık bir mektup yazıldı.

YouTube CEO’su Susan Wojcicki’ye yazılan mektuba baktığımızda oldukça kapsamlı olduğu görülüyor. Bu mektupta son zamanlarda dünya genelinde giderek yaygınlaşan komplo teorileri ve yalan bilgiler ile ilgili değerlendirme yapıldı. Bu alanda çok fazla paylaşımın yapıldığı ifade edildi.

Dünyanın en büyük video platformu olarak bilinen YouTube elbette bu konuda boş durmuyor. 1 milyondan fazla video yayından kaldırıldı ve böylece kullanıcıların yalan bilgilerle karşılaşması engellendi. Fakat bu yeterli görülmüyor. Gönderilen mektubun altına imza atan kişiler özellikle aşı boykotu ile ilgili videolara dikkat çekiyor.

YouTube aşırı muhafazakar cumhurbaşkanı adaylarına kısıtlama getiriyor

YouTube sert uyarı aldığı bu mektupta birçok farklı konu olduğunu gördü. Şiddet içerikli bazı görüntülerin paylaşılması ve Covid-19 için geleneksel olmayan tedavi yöntemleri kaldırılması istenen videolar arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar