YouTube üzerine artık videolarınıza çok dilli ses parçaları eklemek mümkün

YouTube izleyicileri, kendi dillerinde sesli daha fazla video bulmaya başlayabilir. Video platformu içerik oluşturuculara yeni ve mevcut içeriklerine birden çok dilde ses parçaları ekleme yeteneği sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sundu.

YouTube, geçen yıl çok sayıda içerik oluşturucuyla çok dilli dublajları test etmişti, ancak şimdi özelliğin erişimini genişletiyor ve binlerce kişiye daha erişilebilir hale getiriyor.

Web sitesi, yeni özelliği, içerik oluşturucuların dünya çapındaki izleyicilerini büyütmek için kullanabilecekleri bir araç olarak sunuyor. Teste ilk erişenler görünüşe göre geçen ay 40’tan fazla dilde 3.500 video yükledi ve izleyiciler Ocak ayında her gün 2 milyon saatin üzerinde dublajlı videoya erişti. Özelliği test eden içerik oluşturucular, izlenme sürelerinin yaklaşık yüzde 15’inin videolarını başka bir dilde oynayan izleyicilerden geldiğini de tespit etti.

YouTube’un çok dilli aracını test eden en dikkate değer içerik oluşturuculardan biri, dünya çapında 130 milyondan fazla abonesi olan MrBeast idi. MrBeast, 11 farklı dilde birden fazla kanal çalıştırıyor, ancak bir röportajda, tek bir kanalı sürdürmenin çok daha kolay olacağını söyledi. Başka bir dil konuşan birinin paylaştığı bir bağlantıya tıklayan herhangi birinin, yalnızca dublajlı sesi değiştirerek onu anlayabilmesi de artı olacak. Tercih ettikleri dile ilk kez geçiş yaptıktan sonra, dublajlı videolar izlediklerinde web sitesi varsayılan olarak bu dile geçecektir.

Amazon Kindle mağazası ChatGPT tarafından yazılmış kitaplarla dolacak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Dünyaya benzeyen uygu gezegen keşfi: Bulutlar, mevsimler ve göller var!
Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
Youtube'un beklenen yeni arayüzü iptal edildi: Kullanıcıların tepkisi büyük oldu!
Kişisel Bilgileriniz Tehlike Altında Olabilir! Uzmanlar Detaylarıyla Anlattı!
Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!