YouTube’dan Ailelere Yeni Kolaylık: Çocuk Hesapları Artık Ebeveyn Kontrolünde!

YouTube, ebeveynlere yönelik yeni bir özellikle platformdaki güvenliği artırmayı hedefliyor. Çevrimiçi video paylaşım platformu, anne ve babaların çocuklarının hesaplarını daha etkin bir şekilde denetleyebileceği bir özellik geliştirdi.

YouTube, çocuk hesaplarının ebeveyn denetimini güçlendiren yeni bir özelliğin hayata geçtiğini duyurdu. Bu isteğe bağlı özellik, ebeveynlerin kendi YouTube hesaplarını çocuklarının hesaplarına bağlayarak platform üzerindeki çevrimiçi etkinlikleri daha yakından takip edebilmelerine olanak tanıyor.

Hesaplar birbirine bağlandıktan sonra, ebeveynler çocuklarının yeni video yüklemeleri, abone oldukları kanallar ve gönderdikleri yorumlar gibi kanal aktiviteleri hakkında anında bildirim alabilecekler. Ayrıca, çocuklarının canlı yayın başlatması gibi önemli olaylar hakkında da ebeveynlere e-posta yoluyla uyarılar gönderilecek.

ALGORİTMA DEĞİŞİKLİĞİ YOK

YouTube, hesapların bağlanmasının algoritmalar üzerinde bir etkisinin olmayacağını ve çocuklara önerilen içeriklerin bu durumdan etkilenmeyeceğini belirtiyor.

100 MİLYONDAN FAZLA ÇOCUK İZLEYİCİ

YouTube, çocuklar ve gençlere yönelik sunduğu ürün ve kontroller sayesinde her ay 100 milyondan fazla çocuk izleyiciye erişiyor. Platform, bu yeni özelliği Gençlik ve Aileler Danışma Komitesi’nin geri bildirimleri doğrultusunda geliştirdi.

Bu özellik, 13 yaşın altındaki çocuklar için mevcut ebeveyn denetimlerinin temeli üzerine inşa edilmiş olup, yasal yaş sınırını aşmış gençlerin de ebeveyn rehberliğinden faydalanmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.