Youtube'dan Tiktok'a meydan okuyan yeni özellik

Tiktok'un izinden giden Youtube Shorts'un 2022 senesinde yeni alışveriş özelliklerine kavuşmuştu. Youtube, paylaştığı bir gönderiyle Youtube Alışveriş ortaklık programına daha fazla markayı dahil etmek için Shopify ile ortaklığını genişlettiğini duyurdu.

YouTube, 2022 yılında Shorts platformuna yeni alışveriş özellikleri ekleyerek TikTok’un izinden gitmeye başlamıştı. Bu kapsamda, YouTube Alışveriş ortaklık programını daha da genişletmek amacıyla Shopify ile olan iş birliğini güçlendirdiğini duyurdu. Yeni ortaklık sayesinde içerik üreticileri, alışveriş videolarında etiketleyebilecekleri markaların sayısını önemli ölçüde artıracaklar. Artık daha fazla marka, içerik üreticileri tarafından etiketlenebilir hale gelecek.

SHOPIFY İLE YOUTUBE ALIŞVERİŞ ORTAKLIK PROGRAMI BÜYÜYOR

YouTube’un yeni kararı kapsamında, ABD’deki tüm Shopify Plus ve Advanced satıcıları artık YouTube Alışveriş ortaklık programına katılabilecek. Bu program, içerik üreticilerinin videoları üzerinden gelir elde etmelerini sağlarken, markaların da doğrudan tüketicilere ulaşarak satışlarını artırmalarına olanak tanıyor. YouTube, bu adımla TikTok Shop ile olan rekabetini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

TIKTOK VE YOUTUBE ARASINDA ALIŞVERİŞ REKABETİ

Webrazzi'de yer alan bilgilere göre, TikTok, ABD’de e-ticaret alanına YouTube’dan daha yeni adım atmış olmasına rağmen hızla büyüyor. TikTok, 2023 yılının sonunda ABD’de TikTok Shop çatısı altında 500 bin satıcıya ev sahipliği yaptı ve dünya genelinde 6 milyon satıcıyı platformuna ekledi. YouTube ise aynı yıl içinde, kullanıcıların YouTube'da 30 milyar saatten fazla alışverişle ilgili video izlediğini ve alışverişe yönelik videoların izlenme süresinde yüzde 25 artış görüldüğünü belirtti.

YOUTUBE'UN YENİLİKLERİ: CHROME UZANTISI VE ALIŞVERİŞ DENEYİMİ

YouTube, TikTok’un hızına yetişmek için yenilikler yapmaya devam ediyor. Shopify ile genişletilen ortaklığın bir parçası olarak, YouTube Shopping adlı yeni bir Chrome uzantısı tanıtıldı. Bu uzantı, ABD'deki içerik üreticilerinin bir markanın web sitesinde gezinirken ürünleri hızlı bir şekilde kaydetmelerine ve videolarında etiketlemelerine olanak tanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.