Youtube'dan yapay zeka tedbiri

Dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu olan YouTube, insan yüzlerini taklit eden yapay zeka içeriklerinin gizlilik ihlali olarak raporlanmasını sağlayan yeni bir süreci başlattı.

YOUTUBE'DAN YAPAY ZEKA İÇERİKLERİNE KARŞI YENİ ADIM

YouTube, insan yüzlerini taklit eden yapay zeka içeriklerinin gizlilik ihlali olarak raporlanmasını sağlayan yeni bir süreç başlattı. Bu adım ile birlikte özellikle çocuklar ve yaşamını kaybetmiş kişilerin özel yaşamlarının gizliliği korunması hedefleniyor.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Kişiler, gizlilik ihlali olduğunu düşündükleri videoları şikayet ettiklerinde, YouTube bu videoları doğrudan kaldırmıyor. Öncelikle videonun yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını inceleyen YouTube, ardından videonun hiciv ve kamu yararı içerip içermediğine bakıyor. Ayrıca, videodaki kişinin suç faaliyeti, şiddet veya siyasi bir duruma karışıp karışmadığını da değerlendiriyor.

İÇERİK YÜKLEYENLERE 48 SAAT SÜRE

YouTube, şikayetin değerlendirilmesi sürecinde içeriği yükleyen kişilere 48 saat süre tanıyacak ve şikayetin sonuçlanıp sonuçlanmadığını bekleyecek. Eğer şikayet haklı bulunursa, YouTube videoyu siteden doğrudan kaldıracak ve aynı zamanda video başlığı ile birlikte etiketleri de siteden çıkaracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.