YPG’ye verilen süre doldu… Fahrettin Altun’dan açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, YPG'nin Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine çekilmesi için tanınan 150 saatlik sürenin dolmasının ardından...

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, YPG'nin Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine çekilmesi için tanınan 150 saatlik sürenin dolmasının ardından açıklama yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Ekim'de Soçi'de imzalanan mutabakat muhtırası uyarınca Kürt güçlerine Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine çekilmesi için tanınan 150 saatlik süre bugün 18.00'de doldu.

Altun, sürenin dolmasının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye ve Rusya, YPG teröristlerinin güvenli bölgeyi terk etmeleri için 150 saatlik bir süre vermişti. Süre doldu. Teröristlerin gerçekten çekilip çekilmediğini, ortak devriyelerle anlayacağız" ifadelerini kullandı.

​Altun'un açıklaması, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt güçleri güvenlik bölge dışına çıkarma çalışmalarının planlanandan önce tamamlandığını belirtmesinin ardından geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı?
Belli ki 31 Mart sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
AK Partili adayların seçim masrafını belediye ödemiş
Bazı isimler değişiyor
Günlük kirası 25 bin TL; Allah ıslah etsin