YRP, bu sefer AKParti'den istediğini kopartamadı "Meclis üyeliği teklif edildi"

AKParti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmeleri sonuçsuz geçti. Mehmet Altunöz, politik arenadaki bir soru üzerine, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'da CHP'nin kazanmaması için aday çıkarmama olasılığına net bir yanıt verdi.

AKParti ile Yeniden Refah Partisi heyetleri, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek üç büyükşehirde destek karşılığı ilçe belediye başkanlıklarında adaylarının desteklenmesi taleplerini görüştü. Bu taleplerin karşılıksız kalmasıyla görüşmelerden somut bir sonuç çıkmadı. Heyetlerin genel başkanları, bilgi alışverişinden sonra, önümüzdeki günlerde Recep Tayyip Erdoğan ile Fatih Erbakan'ın son bir kez bir araya gelebileceği belirtiliyor.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDEN SERT TEPKİ: "BİZ ADAYIMIZI ÇIKARTIRIZ"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı, AKParti ile yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin, "İstanbul, Ankara ve İzmir’de meclis üyelikleri teklif ettiler. Biz de ‘Meclis üyeliğiyle gelmeyin, kabul etmeyiz. Partimizin gücüne uygun teklif getirin ki görüşelim’ dedik. Sonra görüşme trafiği kesildi." şeklinde konuştu.  Mehmet Altunöz, AKParti'nin kararını değiştirmemesi durumunda, İstanbul ve Ankara'nın CHP'ye geçmemesi için aday çıkarmama olasılığına dair soruya şu şekilde cevap verdi: "Almayız. Biz adayımızı çıkarırız. Cumhur İttifakı içinde biz yapmamız gerekeni fazlasıyla yaptık. Yerel seçimde beka meselesi de yok" şeklinde açıklamada bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar
MHP'den Sinan Ateş haberlerine tepki geldi