YRP’den istifa etmeye çalışan Şanlıurfa Belediye Başkanı, zaten partiye hiç üye olmamış!

Şanlıurfa'nın Yeniden Refah Partisi'nden seçilen belediye başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, partisinden istifa etti. Ancak e-devlet üzerinden yaptığı sorguda YRP'ye üye olmadığını öğrendi. Gülpınar, AK Parti'ye geçmeyeceğini belirtirken, kurumsal yapının önemine dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi'nin yerel seçimlerde kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa'da belediye başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar, partisinden istifa etme kararı aldı. Daha önce AK Parti'den ayrılarak Yeniden Refah Partisi'ne katılan Gülpınar’ın, son günlerde tekrar AK Parti'ye geçeceği yönünde iddialar gündeme gelmişti.

YRP ÜYELİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİLMİŞ


Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de yayımlanan yazısında Gülpınar'ın YRP'den istifa etmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, aslında partiye üye olmadığını fark ettiğini belirtti. Saymaz, Gülpınar’ın şu an için AK Parti'ye geçmeyeceğini, ancak "Büyük konuşmak istemiyorum" diyerek durumu zamana bıraktığını ifade etti.

İsmail Saymaz yazısında şu şekilde aktardı:
"AK Parti'den istifamı e-devlet üzerinden yapmıştım. Aynı işlemi tekrar yapmayı düşündüm ve e-devlete girdim. Ancak, ‘Hiçbir partiye üyeliğiniz bulunmamaktadır’ mesajını gördüm."

Üyeliğiniz Yok muydu?
Gülpınar, "Üye değilmişim! Gerçekten, şaka değil, yeminle söylüyorum," şeklinde yanıtladı.

Üyeliğinizi Hatırlıyor Musunuz?
"Ben hatırlamıyorum. Başta belgeleri vermiştik ama sanırım bu, sadece adaylık başvurusu içindi. O süreçte dikkat etmemişim," dedi.

Yani istifa ettiniz, fakat zaten üye değildiniz?
(Gülerek) "Evet, onu söylüyorum. Kurumsallık açısından sadece bunu değerlendirseniz yeter. Kurumsal yapı her zaman önemlidir. Bıraktığım AK Parti’nin bir kurumsal yapısı vardı. Eleştirdiğimiz birçok konu vardı, sıkıntılar mevcuttu, fakat yine de bir kurumsal yapı bulunuyordu."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.