YRP'li Geyveli'den "Öcalan" çıkışı yapan Bahçeli'ye: 'Türkiye yönetilemiyor'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli, Türkiye’nin yönetim sorunlarını eleştirerek, içerideki teröristlere siyasi saygınlık kazandırılmaya çalışıldığını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli, Türkiye'nin yönetim sorunlarına dair eleştirilerde bulundu. Çorum il binasında düzenlenen basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Geyveli, "Türkiye artık yönetilemiyor. Dolayısıyla içerideki bebek katilinden medet umar hale gelip, ona siyasi saygınlık kazandırmaya çalışıyorsunuz," dedi.

Geyveli, açıklamalarına devam ederek, iktidarın İYİ Parti ile olan ilişkilere de değindi: "Dün iktidara attığınız ipi, bugün İYİ Parti size atıyor. Nereden nereye geldiğinizi bir aynaya bakarak görmeniz lazım." Terörle mücadele konusundaki tutumlarını sorgulayan Geyveli, "Şu an teröristlerin ayakkabı numaralarını bile biliyoruz. Dağdaki ve içerideki terörist sayısını yüzlerle ifade ediyorsunuz. Peki, yalan mı söylediniz de şimdi bebek katilinden medet umar hale geldiniz?" ifadelerini kullandı.

"9 MİLYONLUK İSRAİL BİZİ TEHDİT EDEMEZ"


Geyveli, ayrıca İsrail'le ilgili olarak, "9 milyonluk İsrail bizi tehdit edemez. Biz, imparatorluklar kurmuş bir milletin torunlarıyız. Dolayısıyla İsrail bizi tehdit edemez. Onlardan korkarak hareket edemeyiz," şeklinde konuştu. İsrail'in, Amerika ve İngiltere gibi güçlerin arkasına sığındığını belirten Geyveli, bu durumun savaş yürütmelerini imkânsız kıldığını vurguladı.

NE OLMUŞTU?


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Ekim'de partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığını gösterirse, yasal düzenleme yapılması için gereken adımlar atılsın," dedi. Bahçeli'nin açıklamaları, siyasette yeni bir çözüm sürecinin başlayıp başlamayacağına dair tartışmaları alevlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.