YSK Başkanı: İyi Parti seçimlere girebiliyor mu, bunu ben de bilmiyorum

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, seçim hazırlıklarına başladıklarını, hangi partilerin katılma hakkına sahip olduklarını inceleme sonucu açıklayacaklarını belirtti.

16 Nisan 2017 referandumunda sandık kurulu mühürü taşımayan oy pusulası ve zarfların geçerli sayılması kararıyla tartışma yaratmış olan YSK Başkanı Sadi Güven, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararının ardından açıklama yaptı. Güven açıklamasında şunlara yer verdi.

"Anayasa gereğince Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte iki seçimi bir arada yapacağız. Seçim için her türlü hazırlığımız tamam. Bugün itibariyle seçim takvimi hazırlıkları başladı. İki gün içinde takvimi yapacağız. Meclis’ten çıkması halinde yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

’İYİ PARTİ SEÇİMLERE GİREBİLİYOR MU, GİREMEZ Mİ BUNU BEN DE BİLMİYORUM’
"YSK açısından tarih sıkıntısı yok’’ diyen Güven, ’’İyi Parti seçimlere katılabilecek mi’’ sorusu üzerine şunları söyledi:

"İyi Parti seçimlere girebiliyor mu, giremez mi bunu ben de bilmiyorum. Hangi partilerin seçime katılacağı Siyasi Partiler Kanunu’nun 36. maddesinde bellidir. Bu şartları hangi partilerin yerine getirdiği konusunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kayıtları isteyeceğiz. Gerekli incelemeleri yapıp hangi partilerin seçime katılacağını belirleyeceğiz. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin aynı gün içinde yapılacağı için biz de takvimi buna göre hazırlayacağız.’’

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ağustos sonunda erken seçim için çağrı yapmasının ardından Erdoğan ile Bahçeli Beştepe’de görüştü. Bugünkü görüşmenin ardından Erdoğan, erken seçimin 24 Haziran’da yapılacağını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.