YSK Başkanı Yener, itirazların son durumunu bildirdi: Dört yerde seçim yenilenecek!

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart seçim sonuçlarına yapılan itirazların altısının kabul edildiğini ve AK Parti ile DEM'in her birinin ikişer, CHP ve MHP'nin ise birer itirazının kabul edildiğini belirtti. Ayrıca, 4 seçim bölgesinde yeniden seçim yapılacağını duyurdu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına yönelik itiraz sürecini takip eden basın mensuplarıyla bayramlaştı. Yener, bayram sürecinde bile çalışmaya devam ettiklerini belirterek, olağan itiraz sürecinin dün sona erdiğini ve olağanüstü itiraz sürecinin ise 14 Nisan Pazar günü tamamlanacağını hatırlattı.

Yener, her seçim döneminin kendi koşulları içinde değerlendirilmesi gerektiğini ancak 2019'daki itiraz süreci ile 2024'teki itiraz süreci arasında çok fazla fark olmadığını ifade etti. Yener, "Belki iller bazında farklılıklar olabilir. 2019'da itirazın hiç gelmediği ya da çok az geldiği illerden, bu dönem daha fazla gelmiş olabilir. Şu ana kadar süreç normal seyrinde devam ediyor," şeklinde konuştu.

4 PARTİNİN 6 İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Yener, siyasi partilerin yaptığı itirazların sonuçlarına ilişkin bilgiler vererek şunları söyledi:

"Bu süreçte tüm siyasi partilerimizin itirazlarından kabul olanlar da var, ret olanlar da var. AK Parti'nin 2 yerde itirazları kabul edildi. Aynı şekilde CHP'nin 1 yerdeki itirazı kabul edildi. MHP'nin 1 yerde, DEM Parti'nin de 2 yerde kurulumuza intikal eden itirazları kabul edildi. Süreç devam ediyor. Bugün de saat 14.00'te kurulumuz toplanacak. Bayram sürecinde de diğer günlerde de öğleden sonra toplantılarımız devam edecek."

Yener, seçimlerle ilgili olağanüstü itiraz koşullarının yasada yer aldığına işaret ederek, "Siyasi partilerimizin genel merkezleri, bizim vermiş olduğumuz kararların, yasanın öngördüğü koşullarda tekrar incelenmesini talep ediyorlar. Bizlerin vermiş olduğu kararların tekrar gözden geçirilmesi talep ediliyor." ifadelerini kullandı.

Dünya Seçim Organları Birliğinin (A-WEB) YSK'yi "En İyi Uygulamalar ve Girişimler" alanında ödüle layık görmesini değerlendiren Yener, ödülün 2023'teki seçimler ile daha önce gerçekleşen seçim sürecine ilişkin gönderdikleri sunumların değerlendirilmesi neticesinde verildiğini belirtti.

Başkan Yener, "Bu sadece bizim dönemimizdeki kurumun faaliyetleriyle ilgili değil. 1950'den beri devam eden süreçte ülkemiz YSK'nin gerçekleştirmiş olduğu seçimlerdeki başarısının ödüllendirilmesi, taçlandırılması diye nitelendirebiliriz." dedi.

4 YERDE SEÇİM YENİLENECEK

Öte yandan, Yener, yapılan itirazların kabul edilmesi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'deki bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirtti ve seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!