YSK, İYİ Parti'nin Ordu seçimleriyle ilgili yaptığı talebe ilişkin kararını duyurdu

YSK'da gerçekleştirilen toplantıda, İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik itirazı ile diğer partilerin il ve ilçe seçimlerindeki itirazları değerlendirildi. YSK, İYİ Parti'nin Ordu'daki seçimin yeniden yapılması talebiyle yaptığı özel itiraz başvurusunu reddetti.

YSK, İYİ Parti'nin Ordu'daki seçimin yeniden yapılması talebiyle yaptığı özel itiraz başvurusunu reddetti.

YSK'da gerçekleştirilen toplantıda, İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik itirazı ile diğer partilerin il ve ilçe seçimlerindeki itirazları değerlendirildi.

Toplantı sonucunda, İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yeniden yapılması talebi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AKP'nin adayı Mehmet Hilmi Güler, oyların yüzde 40,07'sini alarak birinci sırayı elde etti. İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yüzde 36,53 oranında oy alarak ikinci sırada yer aldı, CHP adayı Zekai Sana ise oyların yüzde 16,58'ini kazanarak üçüncü oldu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise Yüksek Seçim Kurulu'nun kararının ardından yaptığı açıklamada, "Kaybeden Ordu halkı ve milli irade olmuştur," ifadelerini kullandı.

Kürşad Zorlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Maalesef az önce ek gündemle toplandığı belirtilen Yüksek Seçim Kurulu, Ordu’daki haklı itirazımızı reddetmiştir. Bunca kanıt ve usulsüzlüğe rağmen kısıtlı bir zaman aralığında toplanılarak alınan bu kararın gerekçelerini Türk Milletine açıklamak zorundadırlar. Seçimlere düşürülmüş olan bu şaibe gölgesi asla ortadan kalkmayacaktır. Kaybeden Ordu halkı ve milli irade olmuştur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor
Erdoğan beni kandıramaz
İYİ Parti'den istifa eden Bilal Bilici'nin katılacağı parti belli oldu