YSK kesinleşen aday listelerini duyurdu: En fazla aday İstanbul'da

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin kesinleşen aday listelerini web sitesinde yayımladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında İstanbul, 22'si siyasi parti, 27'si bağımsız toplam 49 adayla en fazla adayın yarışacağı il oldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI YARIŞI

İstanbul, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 22 siyasi parti ve 27 bağımsız olmak üzere toplam 49 adayın yarışacağı il olarak ön plana çıkıyor. Aday sayısındaki bu yoğunluk, İstanbul'un seçim dinamiğindeki öne çıkan bir nokta olarak dikkat çekiyor.

DİĞER İLLERDEKİ ADAYLIK DURUMU

Gaziantep'te 26 siyasi parti ve 3 bağımsız aday, Malatya'da ise 23 siyasi parti ve 5 bağımsız aday yarışacak. Ankara'da 19 siyasi parti ve 5 bağımsız aday, İzmir'de ise 21 siyasi parti ve 6 bağımsız aday seçimde yer alacak.

DİĞER İL VE İLÇELERDEKİ DURUM

Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday bulunmazken, Şırnak'ın Uludere ilçesi ile Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Akıncılar beldesi belediye meclis üyelikleri için yalnız AK Parti'nin birer adayı yer alıyor. Tokat'ın Almus ilçesi Gölgeli beldesi için ise sadece CHP'den bir aday bulunuyor.

KESİN LİSTELER VE SEÇİM HAZIRLIKLARI

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde katılabilecek siyasi parti ve bağımsız adayların kesin listeleri, il ve ilçe seçim kurulları tarafından 3 Mart'ta ilan edilmişti. Bu yoğun adaylık ve seçim hazırlıkları, yerel yönetimlerdeki değişimin ve halkın tercihlerinin belirlenmesinde önemli bir süreci işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Burdur'da Mansur Yavaş'ın Ağabeyi Kaza Geçirdi
İzmir'de Trafik Kazasında Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi, 1 Yolcu Ağır Yaralandı
Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı