YSK''dan Destici''nin itirazına ret

BBP Genel Bakanı Mustafa Destici, Meclis''in resmi kayıtlarında ''AKP Ankara Milletvekili'' olarak yer almasına itiraz etmişti.

AKP listelerinden seçilen BBP Genel Bakanı Mustafa Destici, tutanakta yer alan "Bağlı olduğu partinin AKPolduğuna" dair ifadenin BBP olarak değiştirilmesi için YSK’ye başvurdu. YSK, Destici’nin başvurunu reddederek ‘tutanakta isabetsizlik yoktur’ dedi.

Siyasi partilerin seçimlere ittifak yaparak girmesini öngören yasada, bir parti üyesinin, mensup olduğu partiden istifa etmeden, başka bir partinin listesinden milletvekili adayı olabileceğinin önü açılmıştı. Bu düzenlemeye dayanarak da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisi seçimlere girmeden, AKP listelerinden Ankara 2’nci bölge birinci sıradan milletvekili adayı oldu ve milletvekili seçildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, Destici’nin, ‘Seçilme tutanağında’ da ‘Bağlı olduğu parti bölümünde AKP’ olarak yer aldı. Destici, bunun üzerine YSK’ya itiraz başvurusunda bulunarak, ‘Bağlı olduğu parti bölümünde yer alan ‘AKP’ ibaresinin BBP olarak değiştirilmesini istedi. BBP liderinin başvurusunu görüşen YSK, itirazı kabul etmedi. YSK’nın Destici’nin başvurusunu reddetme gerekçesinde “BBP üyeliği ve genel başkanlığı devam etmekte olup, AKP listelerinden milletvekili seçilmiş olduğu için tutanakta bir isabetsizlik yoktur” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"