YSK'dan Erdoğan'ın diploması 'sahte' başvurusuna ret!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diplomasının incelenmesi yönündeki talebini reddetti.Eminağaoğlu, Erdoğan’ın...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diplomasının incelenmesi yönündeki talebini reddetti.

Eminağaoğlu, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin seçim tutanağının ''tam kanunsuzluk’ içerdiği gerekçesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi talebiyle YSK’ya başvuruda bulunmuştu.

Başvuruda, Erdoğan’ın seçim tarihi öncesinde yükseköğrenim yapmış olmak koşulunu taşıyıp taşımadığı konusunda gerekli incelemenin yapılmasını talep ederek, bu koşul sağlanmadığı takdirde seçimlerin iptalini ve yenilenmesini istemişti.

Bugün de cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan öğrenim belgelerini isteyen YSK Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili sorular için Diken’e şu yanıtı vermişti: “Verecek yanıtım yok.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!