YSK’den bir ret daha: Danıştayı beklenmeyecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin, 16 Nisan Referandumu’nun kesin sonuçlarının Danıştay’a yapılan başvurunun sonuçlanmasından önce açıklanmaması yönündeki talebini reddetti.Kanuna aykırı biçimde ve kendi kararlarıyla...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin, 16 Nisan Referandumu’nun kesin sonuçlarının Danıştay’a yapılan başvurunun sonuçlanmasından önce açıklanmaması yönündeki talebini reddetti.

Kanuna aykırı biçimde ve kendi kararlarıyla da çelişerek referandum günü sandıkların açılmasından sonra ''mühürsüz oy’ları kabul eden YSK, referandumun iptal edilmesi talebini reddetmesinin ardından CHP’nin ikinci talebini de reddetti. CHP, 16 Nisan’daki referandumda YSK’nin verdiği “mühürsüz pusula ve oyların da geçerli sayılmasına'' yönelik kararı Danıştay’a taşımıştı. Danıştay’a yapılan başvuruda ''mühürsüz oy’ kararının iptali istenirken karar dava sonuna kadar halkoylaması sonuçlarının kesinleştirilmesinin önlenmesi için yürütmeyi durdurma talep edilmişti.

YSK BEKLEMEYECEĞİNİ AÇIKLADI

YSK’ye de aynı gün başvuran CHP, kesin sonuçların açıklanması için Danıştay’a yapılan başvurunun sonucunun beklenmesini talep etmişti. Referandumun iptal edilmesi talebinin ardından Bu talebi de reddeden YSK, Danıştay’ın kararını beklemeden kesin sonuçları açıklayacağını bildirdi.

YSK’nin kesin sonuçları birkaç gün içerisinde açıklaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz