Yüksek Gelir ve Servet Etkisi: İbrahim Kahveci Ekonomik Sorunları ve Enflasyonu Nasıl Açıklıyor?

İbrahim Kahveci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görev süresi boyunca en zengin yüzde 5'in gelirden aldığı payın arttığını ve bu durumun genel fiyat dengesini bozduğunu vurguladı.

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Türkiye'deki gelir ve servet dengesizliğinin ekonomik sorunları daha da derinleştirdiğini ifade etti. Kahveci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın göreve başladığı dönemde en zengin yüzde 5'in gelirden aldığı payın yüzde 19,56 seviyesinde olduğunu, bu oranın günümüzde ise yüzde 24,74'e çıktığını belirtti.

Kahveci, bu artışın sadece gelir bozukluğuyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda servet bozukluğuna da işaret ettiğini vurguladı. Özellikle gayrimenkul zenginlerinin servetlerini iki katından fazla artırdığını söyleyen Kahveci, bu durumun fiyat artışlarını körüklediğini ve ekonomik dengesizliklere yol açtığını belirtti.

Yazar, yüksek gelir ve servet etkisinin genel fiyat dengesini bozduğunu, aşırı fiyat artışlarını besleyen gelir ve servet bozukluğunun geçim derdini artırdığını ifade etti. Kahveci, bu durumun "zenginlerin sefası fakirlerin cefasına" dönüştüğünü ve dengesizliğin tüm fiyat dengesizliğinin baş sebebi olduğunu vurguladı.

Kahveci, gelir dağılımını düzeltmeden enflasyonla mücadelenin çok zor olacağını ve bu sorunun çözülmemesi durumunda daha büyük ekonomik faturaların geleceğini belirtti. "Durum ciddi" diyen Kahveci, ekonomik dengesizliklerin çözülmemesi halinde maliyetlerin daha da artabileceğine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.