Yüksekdağ'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" davası ertelendi

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında “Cumhurbaşkanına...

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davanın 12'. duruşması görüldü. Duruşma 7 Ocak tarihine ertelendi. Duruşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Yüksekdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Figen Yüksekdağ'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla Van 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşması 7 Ocak tarihine ertelendi. Duruşmaya Yüksekdağ katılmazken Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AVUKATINDAN SUÇ DUYURUSU

Duruşmada söz alan Erdoğan'ın avukatı Yüksekdağ'ın 12 kezdir duruşmaya katılmadığını söyledi. Dosya hakkında karar verilmesini isteyen avukat, Yüksekdağ'ın daha önceki duruşmada söylediği “Yargı iktidar baskısı altında” ifadeleri için suç duyurusu talebinde bulundu. Yüksekdağ'ın avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti Yüksekdağ'ın bir sonraki duruşmaya katılıp, katılmama gerekçesini yazılı ya da sözlü olarak mahkemeye sunmasını isteyerek Erdoğan'ın avukatının suç duyurusu talebinin de bir sonraki duruşmada değerlendirilmesi yönünde karar verdi. Bir sonraki duruşma 7 Ocak tarihine ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”