Yüksekdağ'ın üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili ilk açıklama

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğini düşürdü.HDP Mardin Milletvekili Mithar Sancar da Meclis'te yaptığı konuşmada Yüksekdağ’ın parti üyeliğinin düşürülmesine...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğini düşürdü.

HDP Mardin Milletvekili Mithar Sancar da Meclis'te yaptığı konuşmada Yüksekdağ’ın parti üyeliğinin düşürülmesine ilişkin olarak "Bir adım daha ileri gidildi ve Figen Yüksekdağ’ın siyasi hakları elinden alındı. Parti üyeliği, eş genel başkanlığı düşürüldü. Buna ''adil’ demek mümkün mü? Türkiye’de, başta AKP’de ''Eğer benim elimde güç varsa başta yargı bütün kurumları kendi siyasi hedeflerim doğrultusunda kullanırım’ zihniyeti var. Geçmiş davaları hatırlayın, Balyoz, Ergenekon, KCK… Bu davalar yürürken dönemin başbakanı, bakanları bu davaların hepsini savundular. Bu topluma hesap verme sorumluluğunuz yok mu? Bu sadece siyasi değil ahlaki bir meseledir" yorumunda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, hakkında 'terör örgütü propagandası' yapmak iddiasıyla cezalandırılmasına ilişkin 27 Kasım 2013 tarihli kararın Yargıtay tarafından 22 Eylül 2016'da onanmasının ardından milletvekilliği düşürülmüştü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kesinleşen hapis cezası nedeniyle Yüksekdağ'ın siyasi parti üyeliğini de düşürdü.

Siyasi Partiler Kanunu'nun, terör eyleminden mahkum olanların siyasi partilere üye olamayacaklarına ilişkin hükmü gereği, Yüksekdağ'ın üyeliğinin düşürüldüğü, kararın geçen hafta kendisine tebliğ edildiği öğrenildi. Bu durumda Figen Yüksekdağ, HDP Eş Genel Başkanlığı görevini de yürütemeyecek.

Yüksekdağ, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla cezaya çarptırılması nedeniyle Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde