Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi

Yükseköğretim Kurulu, Türkiye'deki uluslararası öğrenciler ve yükseköğretim kurumları hakkındaki mesnetsiz iddialara karşı açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'nin uluslararası öğrenciler için tercih edilen bir eğitim merkezi olduğu vurgulandı.

Yükseköğretim Kurulu, Türkiye'deki uluslararası öğrenciler ve yükseköğretim kurumlarına yönelik son zamanlarda yapılan mesnetsiz iddialara yanıt verdi. Kurul, Türkiye'nin uluslararası öğrenciler için tercih edilen bir eğitim merkezi olduğunu vurgulayarak, haksız söylem ve davranışlardan kaçınılması çağrısında bulundu.

Yükseköğretim Kurulu, Türkiye'deki uluslararası öğrenciler ve yükseköğretim kurumlarıyla ilgili olarak son zamanlarda ortaya atılan mesnetsiz iddialar üzerine detaylı bir açıklama yapma ihtiyacı hissetti. Açıklamada, Türkiye'nin eğitim kalitesi, güvenli yaşam standartları ve çok kültürlü yaşam geleneği gibi bir dizi olumlu özelliğiyle dünya çapında uluslararası öğrenciler için tercih edilen bir yer haline geldiği vurgulandı. Türkiye'nin uluslararası öğrenciler açısından en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasında yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, uluslararası öğrenci adaylarının başvurdukları ülkelerin yasal düzenlemelerine uygun olarak kayıt ve kabul süreçlerine tabi olduğu açıklandı. Türkiye'deki uluslararası öğrencilerin yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek için, Türk vatandaşı öğrencilerle aynı prosedürlere ve yasalara tabi oldukları vurgulandı.

Öte yandan, uluslararası öğrencilerin eğitim masraflarını büyük ölçüde kendi imkanlarıyla karşıladığı ve ülkelerine dönerek Türkiye'nin gönüllü elçileri olduğu ifade edildi.

Son olarak, üniversitelerin uluslararası öğrenci ve akademisyen hareketliliğini kısıtlayabilecek her türlü haksız ve mesnetsiz söylem ve davranışlardan kaçınılması gerektiği önemle belirtildi. Bu tür yanıltıcı veya haksız bilgilendirmelerin, Türkiye'nin uluslararası eğitim alanındaki itibarını zedeleyebileceği vurgulandı ve tüm tarafların bu konuda sorumluluk alması gerektiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?
2024 Ay tutulması ne zaman?
FETÖ Soruşturmasında 44 Kamu Görevlisine Gözaltı Kararı
Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Başarılı Operasyon: 607 Obje Ele Geçirildi, 5 Şüpheli Gözaltında
Özhaseki: Mafyalara izin vermeyeceğiz, sahil şeritlerinde işgal edilen alanları yıkacağız