Yüksekova'da okullar 1 hafta sonra tatil olacak

Türkiye genelinde on binlerce öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline çıkarken aylarca operasyonların sürdüğü Hakkari Yüksekova’da karneler 1 hafta sonra verilecek.Bölgenin pek çok ilinde olduğu gibi çatışma ve sokağa çıkma...

Türkiye genelinde on binlerce öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline çıkarken aylarca operasyonların sürdüğü Hakkari Yüksekova’da karneler 1 hafta sonra verilecek.

Bölgenin pek çok ilinde olduğu gibi çatışma ve sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Hakkari Yüksekova’da sokağa çıkma yasağının 30 Mayıs’ta kaldırılmasına rağmen eğitim-öğretim 6 Haziran’da yeniden başlayabildi. Bu nedenle Yüksekova’da eğitim-öğretim 1 hafta daha uzatıldı.

Müfredatın tamamlanamadığını belirten Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, operasyon olan bölgelerde okulların 24 Haziran Cuma günü tatil edileceğini ve karnelerin de o gün dağıtılacağını söyledi. Okullarda 1 hafta hızlandırılmış eğitimle müfredat tamamlanmaya çalışılacak.

Sabah okula karne almak için gelen öğrenciler okulların 1 hafta sonra kapanacağını öğrenince şaşırdı. Bir öğrenci, “Öğrenciler Türkiye’nin her yerine karne alıyor ama biz alamıyoruz. Bu duruma üzülüyoruz. Konulardan çok geri kaldık. Tatil sonrası bu eksikliğimizi gidermek için kurs istiyoruz'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?