Yumurtadan 10 kat fazla protein içeriyor! İşte Türkiye'de çok tüketilen o besin

Türkiye'de yaygın olarak tüketilen ancak birçok kişinin faydalarını bilmediği bu besin, yumurtadan 10 kat daha fazla protein içeriyor. Tatlı veya tuzlu olarak tüketilebilen bu lezzet, bağışıklık sistemini güçlendirirken kas gelişimine de katkı sağlıyor. İşte bu mucizevi besinin sağladığı faydalar…

Türkiye'de çeşitli peynir türleri bulunmaktadır ve aralarında özellikle bir tür, bağışıklık sistemini güçlendirerek tokluk hissini artırabilir. Protein ihtiyacı olanlar için oldukça önemli olan bu peynir türünün sağladığı faydaları sayıp bitirmek mümkün değildir.

KAS KÜTLESİNİ ARTTIRIYOR

Türkiye'de yaygın olarak tüketilen lor peyniri, içerdiği serum protein ile birlikte vücuttaki bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahiptir. Özellikle sporcuların sık tercih ettiği bu peynir, sağlıklı beslenme listelerinin önemli bir parçasıdır. Egzersize bağlı kas sakatlanmalarının iyileşmesinde etkili olan bu peynir, içerdiği çeşitli mineral ve vitaminlerle yüksek biyolojik değere sahiptir.

İnek sütünden yapılan lor peyniri, antijenik proteinler içermediği için yumurta alerjisi olan kişilere yüksek protein değerli bir alternatif sunar. Vücuttaki tüm proteinlerin ve kas proteinlerinin daha etkili bir şekilde sentezlenmesine katkı sağlayan lor peyniri, egzersiz kaynaklı sakatlıkların iyileşmesinde de etkili olabilir.

LOR PEYNİRİ NASIL TÜKETİLİR?

Sadece börek ve makarna ile sınırlı kalmayıp günün her saatinde tüketilebilen atıştırmalıklar yapmak için kullanılan lor peyniri, hem tuzlu hem de tatlı olarak tüketilebilir. Diyet yapanlar, düşük tuz içeren kahvaltılık lor peyniri ile diyet listelerini çeşitlendirebilirler. 100 gram lor peynirinde 700 mg kalsiyum bulunur ve besleyici ve doyurucu özellikleri sayesinde sağlıklı bir seçenek sunar. Tuzlu ve tuzsuz olarak iki çeşit olarak bulunan lor peyniri, mineral ve vitamin içeriğiyle kemik sağlığını olumlu yönde etkiler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Çevreci yakıt düzenlemesi 2025’te yürürlüğe girıyor!
İşte uçakta yememeniz gerekenler!
Kahve severlere dikkat: Aç karnına içilen kahvenin riskleri!
Liderlik özellikleriyle öne çıkan 3 burç!
Bu sebeple kefiri gece içmeyin!