Yunan Botları İhlal Etti, Erdoğan'dan Önemli Açıklama!

Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'de bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüşte Hz. Ali Camii'nde kıldığı Cuma namazı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Bodrum ve Datça'da Yunan botlarının Türk karasularını ihlal etmesi üzerine ilk kez kamuoyuna değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşmelere değinen Erdoğan, "Önümüzdeki yılın başında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nı yapacağız. Şu anda büyükelçi konumunda bulunan Çağatay Bey, muhatap ile görüşmeleri sürdürüyor," dedi.

GÖRÜŞMELER VE TOPLANTI PLANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerin olumlu bir zeminde ilerlediğini belirterek, "Önümüzdeki yılın başında büyük ihtimalle bir araya gelme durumumuz olacak. O toplantıda bu konuyu masaya yatıracağız. Ağırlıklı olarak bu Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nda Ege’deki bazı sıkıntılar gündeme gelecek. Sayın Başbakan bu meseleleri masaya yatıracağını ve bu problemi çözeceğini ifade etti," şeklinde konuştu.

BODRUM VE DATÇA'DA YAŞANAN İHLALLER

Erdoğan, Yunan botlarının Türk karasularını ihlal etmesine yönelik tepkisini dile getirirken, iki ülke arasındaki sorunların çözümü için diplomatik yolların önemli olduğunu vurguladı. Yunanistan ile olan ilişkilerde karşılıklı diyalog ve görüşmelerin önemini belirtti.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.