Yunanistan, Ali Yeşildağ'ı Türkiye'ye iade edebilir

14 Mayıs seçimlerinden önce çektiği videolar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve ailesini yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ, Türkiye'ye iade edilecek. Yunanistan'da Yargıtay, Yeşildağ'ın başvurusunu reddederek, iadesine karar verdi.

Ali Yeşildağ, geçen yıl Youtube üzerinden yaptığı videolarla AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesini yolsuzlukla suçlayan bir kişi olarak bilinirken, Yunanistan'da bulunuyordu. Ancak Yunanistan Yargıtayı, Türkiye'nin iade başvurusuna Yeşildağ'ın yaptığı itirazı yeterli bulmadı.

İADE SÜRECİ BAŞLAYABİLİR

Yunanistan Adalet Bakanı George Floridis'in, Yeşildağ'ın Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin kararı onaylaması durumunda, iade süreci resmen başlayacak. Ancak Yeşildağ ve ailesi, bakanın onayını almaları halinde iadenin durdurulması için Danıştay'a başvurmayı planlıyor.

Yeşildağ, 2023 kasım ayında Yunanistan sınırında yakalanmıştı ve Türkiye-Yunanistan sınırını yasa dışı olarak geçtiği belirlenmişti. Yunan polisi, Yeşildağ hakkında Türkiye tarafından çıkarılmış bir Interpol yakalama emri olduğunu ve 1986'da 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından arandığını açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.