Yunanistan, Keçi Vebası Yayılmasını Önlemek İçin Koyun ve Keçi Taşımacılığını Yasakladı

Yunanistan, keçi vebasının yayılmasını önlemek için koyun ve keçi taşımacılığını yasakladı. Peste des Petits Ruminants (PPR) virüsü, enfekte hayvanları yüksek oranda öldürüyor ancak insanları etkilemiyor. 11 Temmuz'dan bu yana 7 bin hayvan itlaf edildi.

Yunanistan, "keçi vebası" olarak bilinen ve yüksek derecede bulaşıcı olan Peste des Petits Ruminants (PPR) virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla koyun ve keçi taşımacılığını yasakladı. Hastalık, enfekte hayvanları yüzde 80 oranında öldürebilirken, insanlara zarar vermiyor. 11 Temmuz'dan bu yana 7 bin hayvan itlaf edildi.

Yunanistan, ülke genelinde "keçi vebası" olarak bilinen yüksek derecede bulaşıcı bir enfeksiyonun yayılmasını önlemek için koyun ve keçi taşımacılığını yasakladı. Bu virüs, Peste des Petits Ruminants (PPR) olarak da biliniyor ve enfekte hayvanları yüzde 80 oranında öldürme riski taşıyor, ancak insanları etkilemiyor.

Yunanistan Tarım Bakanlığı, bu yasağın hastalığın yayılmasını sınırlamak ve ortadan kaldırmak amacıyla getirildiğini açıkladı. Bakanlık, hayvan yetiştiricilerini, peynir üreticilerini, mezbaha sahiplerini ve yem tedarikçilerini yeni kısıtlamalar hakkında bilgilendirdi.

AB düzenlemelerine göre, PPR vakası tespit edildiğinde tüm sürü itlaf edilmeli ve etkilenen çiftlik dezenfekte edilmelidir. Yunanistan'da hastalık ilk olarak 11 Temmuz'da ortaya çıktığından bu yana en az 7 bin hayvan itlaf edilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.