Yunanistan’da Aşırı Sıcaklar Turistleri Tehdit Ediyor: Acil Seyahat Uyarısı Yapıldı

Yunanistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle acil seyahat uyarısı yapıldı. Sıcaklıkların 43 dereceyi aşması beklenirken, okullar kapandı ve bazı turistik noktalar ziyarete kapatıldı. Ege Denizi'nde yangın riski arttı. Katar'a giden bir uçakta yolcular, klima arızası nedeniyle bayıldı.

Türkiye'den de çok sayıda turist çeken Yunanistan'da, aşırı sıcaklar nedeniyle acil seyahat uyarısı yapıldı. Yetkililer, kavurucu sıcak hava dalgalarının devam etmesi sebebiyle turistlere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Sıcaklıkların 43 dereceyi aşması beklenirken, okullar ve turistik yerler kapandı. Artan sıcaklıklar, orman yangını riskini de artırıyor.

Kapıda uygulaması ile Türkiye'den de çok sayıda turist çeken Yunanistan'da, tatilciler için aşırı sıcaklar sebebiyle acil seyahat uyarısı yapıldı.

Yerel yetkililer, kavurucu sıcak hava dalgalarının devam etmesi nedeniyle turistlere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Sıcak hava dalgası sırasında sıcaklıkların 43 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Bu durum, Yunanistan'da okulların kapanmasına ve bazı yerlerde asfaltın 70 derecenin üzerine çıkmasıyla Akropolis gibi turistik noktaların kapanmasına neden oldu.

Artan sıcaklıkların, Kuzey Afrika'dan sıcak hava getiren rüzgarlardan kaynaklandığı söylenirken, sıcak hava dalgasından en çok Ege Denizi'nin etkileneceği ve orman yangını riskini artıracağı belirtildi.

Yunanistan'dan Katar'a giden bir uçakta bulunan yolcular, kalkış esnasında sıcak hava nedeniyle bayılmıştı. Uçaktaki görüntülerde, teknik bir arıza sebebiyle kliması çalışmayan uçakta mahsur kalan yolcuların nefes almakta zorlandığı görülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.