Yunanistan'da büyük grev başladı : Zamları yetersiz buldular

Yunanistan'da işçi sendikaları, bu ay yapılan asgari ücret artışlarını yetersiz buldu ve "Bu ücretlerle yaşayamayız" diyerek işçileri 24 saatlik greve çağırdı.

Yunanistan'da işçiler, bu ay yapılan asgari ücret zamlarının yaşam maliyetlerini karşılayamadığını belirterek 24 saatlik greve katıldı. Ülkenin en büyük özel sektör sendikası GSEE'nin öncülüğünde gerçekleşen grev, düşük ücret politikalarını protesto etmek amacıyla farklı sektörlerden çalışanları bir araya getirdi.

SEFERLER İPTAL EDİLDİ 

Atina'nın Klafthmonos Meydanı'nda GSEE'ye bağlı sendikaların düzenlediği protesto mitingine ek olarak, PAME sendikası da Syntagma Meydanı'nda ayrı bir miting düzenledi. Grevde taşımacılık sektörü çalışanlarının da yer alması nedeniyle gemi trafiği durdu ve tren seferleri iptal edildi.

Grevin etkisi medya sektöründe de hissedildi; haber sitelerinden TV kanallarına, devlet yayın kuruluşu ERT'ye ve radyolara yayılan bir boykot gerçekleştiren medya çalışanları da greve katıldı.

Yunanistan, bu ay aylık asgari brüt ücreti yüzde 6,4 oranında artırarak 830 Euro'ya yükseltmişti. Ancak işçiler, bu artışın artan yaşam maliyetlerini karşılamakta yetersiz olduğunu düşünüyor. GSEE sendikası, "İşçiler asgari ücretle ve yükselen fiyatlarla geçinemiyor" diyerek durumu özetledi.

Başbakan Kyriakos Mitsotakis'in muhafazakar hükümeti, geçtiğimiz haziran ayında yeniden seçilmesinin ardından aylık asgari ücreti 2027 yılına kadar 950 Euro'ya çıkarma ve ortalama ücreti yüzde 25'ten fazla artırarak bin 500 Euro'ya yükseltme sözü vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazası enkazına varılma anına ait görüntüler yayınlandı
Ahu Tuğba'dan Sevenlerini Üzecek Açıklama Peş Peşe!
Dilan Polat'ın Cezaevi Kabusu Adli Tıp'a Taşındı: Tahliye Yolunda mı?
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi belli oldu!
Milyonlarca sürücü ve adaylarını ilgilendiriyor: Uyku apnesi iddiasına resmi açıklama geldi