Yunanistan’da çiftçiler Atina sokaklarında

Yunanistan'da çiftçiler, yüksek maliyetler ve vergi yüklerine karşı Atina'da traktörleriyle protesto düzenledi. Çiftçiler, taleplerini dile getirerek hükümetin dikkatini çekmeye çalıştılar.

Yunanistan'da çiftçilerin protestoları, başkent Atina'da traktörleriyle yoğunlaştı. Sintagma Meydanı'nda toplanan çiftçiler, parlamento binasının önünde traktörlerini park ederek taleplerini dile getirdiler. Protesto sırasında çiftçiler, yüksek enerji ve üretim maliyetlerinin azaltılması, vergi yüklerinin hafifletilmesi ve doğal afetlerden kaynaklanan zararların tazmin edilmesi taleplerini dile getirdiler. Bazı çiftçiler traktörlerinin önüne "tabut" koyarken, diğerleri ise "Çiftçi yoksa gıda da yok, gelecek de yok" gibi sloganlar taşıyan pankartlar astılar.

Hükümet ile sendikalar arasındaki müzakereler, çiftçilerin taleplerini karşılamak konusunda henüz somut bir ilerleme kaydedemedi. Çiftçiler, hükümetin elektrik faturalarında indirim ve tarımsal mazot için vergi iadesinin bir yıl daha uzatılması önerisine baskı yapmak amacıyla Atina'ya geldiklerini belirttiler. Polis, protestoya 130 traktörle en az 8 bin çiftçinin katıldığını tahmin etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı