Yunanistan'da Çöl Sıcaklıkları: Akropolis Kapatıldı, Çalışma Saatlerine Düzenleme Getirildi

Yunanistan'da çöl sıcaklıkları nedeniyle Atina'daki Akropolis, bugün 12.00-17.00 arası kapalı olacak. 43 dereceye ulaşması beklenen sıcaklıklar sebebiyle, açık hava işlerinde saat 12.00-17.00 arasında çalışma durduruldu. Kurallara uymayan işverenlere 2 bin avro ceza verilecek.

Yunanistan'da etkili olan aşırı sıcaklıklar nedeniyle Atina'daki tarihi Akropolis bugün 12.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilere kapatıldı. Hava sıcaklığının 43 dereceye kadar çıkması beklendiğinden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamu ve özel sektör çalışanları için bir dizi koruyucu önlem açıkladı. Açık havada yapılan işlerin durdurulması ve uzaktan çalışma imkanlarının sağlanması gibi tedbirler alındı.

Aşırı sıcaklarla mücadele eden Yunanistan'da, başkent Atina'daki tarihi Akropolis'in bugün 12.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilere kapatılmasına karar verildi. Yunanistan Kültür Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışanların korunması amacıyla aldığı önlemleri hatırlatan bir açıklama yaptı.

Hafta sonuna kadar sürmesi beklenen çöl sıcaklıkları nedeniyle hava sıcaklığının 43 dereceye kadar çıkması öngörülüyor. Yunanistan'da son on gündür etkili olan çöl sıcaklıkları sebebiyle dün, çalışanları ve halkı korumak için hafta sonuna kadar geçerli olacak önlemler açıklanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 16-19 Temmuz tarihlerinde hava sıcaklıklarının çok yüksek olacağı öngörüldüğünden, kamu ve özel sektördeki tüm çalışanlar için özel önlemler alınmasına karar verdi. Üç gün boyunca saat 12.00-17.00 arasında sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktığında, açık havada yapılan inşaat, kurye hizmetleri ve ürün nakliyatı gibi işlerin durdurulması önlemi alındı.

Çarşamba ve perşembe günleri ise sıcaklık 38 derecenin üzerine çıktığında tersanelerdeki çalışmaların durdurulması istendi. Bu kurallara uymayan işverenlere her bir çalışan için 2 bin avro para cezası kesileceği duyuruldu.

Beyaz yakalılar ve memurlar için ise sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktığında uzaktan çalışma imkanı sağlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.