Yunanistan'da Sıcak Hava Yangınları Tetikliyor: 9 Köy Tahliye Edildi

Yunanistan, artan sıcaklıklarla başa çıkmaya çalışırken 40 orman yangını ile mücadele ediyor. Varnava bölgesinde çıkan yangın nedeniyle 9 köy tahliye edildi. Dumanlar Atina'ya kadar ulaştı, alevler yer yer 25 metreye kadar yükseliyor.

Yunanistan, artan sıcaklıkların etkisiyle orman yangınlarıyla boğuşuyor. Cumartesi gününden itibaren 40 yangın çıkarken, Varnava bölgesinde alevlerin yerleşim alanlarına ulaşması nedeniyle 9 köy tahliye edildi. Dumanlar başkent Atina'ya kadar ulaşırken, yetkililer yangınlarla mücadele için seferber oldu.

Yunanistan, Türkiye gibi artan sıcaklıklarla başa çıkmaya çalışırken, Cumartesi gününden itibaren bölgede 40 orman yangını meydana geldi. Son 24 saatte çıkan bu yangınlardan 33'ü kontrol altına alınırken, 7 yangınla ilgili söndürme çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, yangın söndürme operasyonlarına 110 araç, 29 uçak, çeşitli helikopterler ve 400'den fazla itfaiyeciyle katılıyor.

Varnava bölgesinde öğleden sonra başlayan yangın sebebiyle 9 köy tahliye edildi. Alevlerin yerleşim alanlarına ulaşması nedeniyle tahliyeler gerçekleştirildi ve polis ile gönüllüler, yangın nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşları kurtardı. Dumanların başkent Atina'ya kadar ulaştığı belirtilirken, yetkililer vatandaşlara gereksiz yere dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. İtfaiye personeline göre alevler yer yer 25 metreye kadar yükseliyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, orman yangınlarıyla mücadele etmek amacıyla tatilini yarıda keserek dün akşam saatlerinde Atina'ya döndü. Ülke, 1960'tan bu yana en sıcak haziran ve temmuz aylarını yaşarken, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, yüksek sıcaklık ve rüzgar nedeniyle yangın riski konusunda uyarılarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.