Yunanistan'da tren kazasının ardından iktidarla ana muhalefetteki SYRIZA arasındaki fark eriyor

Yunanistan'da yapılan yeni bir ankete göre iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ile ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) arasındaki fark erimeye devam ediyor.

Yunanistan da Türkiye gibi bir genel seçime hazırlanırken, anketler Başbakan Kiryakos Miçotakis'in Yeni Demokrasi Partisi ülkede meydana gelen büyük tren kazasından sonra oy kaybetmeye devam ettiğini gösteriyor.

Alco ve Alpha TV tarafından 13-17 Mart arasında 1001 kişinin katılımıyla yapılan ankete göre Yeni Demokrasi Partisi yüzde 28.4, SYRIZA ise yüzde 24.8 oy alıyor. İktidar ile eski başbakan Aleksis Çipras liderliğindeki ana muhalefet partisi arasındaki fark, bu ankete göre yüzde 3.6'ya düşmüş durumda. İki partiyi merkez sol parti PASOK yüzde 9.3 ile takip ediyor.

Ankete göre komünist KKE yüzde 6, milliyetçi Yunan Çözüm yüzde 3.8, solcu MeRA25 yüzde 3.4, Ellines ise yüzde 3.4 oy alıyor. Ankete göre seçmenlerin yüzde 13.8'i ise kararsız.

Yunanistan’da Şubat sonu meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına karşı tepkiler devam ediyor. Ülkede, kazayla ilgili protestolar düzenleniyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya Ukrayna'nın Harry Potter Kalesi'ni vurdu!: İşte son durum!
Kenya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 169'a yükseldi
Gazze'de Enkaz Altında Binlerce Kişinin Cesedi: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Ukrayna'da Rus Saldırısı: Harkov ve Kiev'de Yeni Gelişmeler
AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı