Yunanistan'ın en büyük limanı satıldı!

Yunanistan'ın en büyük limanı başkent Atina yakınlarındaki Pire, gerçekleşen imza töreniyle özelleştirilerek resmen Çin'in Cosco Group Limited şirketine devredildi.Dünya Gazetesi'nin haberine göre Yunanistan Başbakanı Aleksis...

Yunanistan'ın en büyük limanı başkent Atina yakınlarındaki Pire, gerçekleşen imza töreniyle özelleştirilerek resmen Çin'in Cosco Group Limited şirketine devredildi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Cosco Group Limited şirketi başkanı Xu Lirong ve özelleştirmeden sorumlu Yunanistan Varlık Kalkınma Fonu (TAIPED) Başkanı Sergios Piçiorlas'ın imzaladığı anlaşmaya göre, şirket limanın yüzde 66'lık hissesine sahip olacak. Öncelikle limanın yüzde 51 hissesi için 280 milyon 500 bin euro ödeyecek Cosco, zorunlu yatırımları yapmasının ardından 5 yıl sonra 88 milyon avro ödemede bulunarak yüzde 16'lık hisseyi de satın alacak. Böylelikle, Cosco, 2052 yılına kadar limanın yüzde 66'lık hissesine ve ruhsat haklarına sahip olacak.

Anlaşmanın Yunanistan'ın kritik bir döneminde gerçekleştiğine dikkati çeken Çipras, yatırımların ülke için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Lirong da, liman için planladıkları yeni yatırımlara işaret ederek, "Limanı Akdeniz'in en büyük konteyner merkezi haline getirmek istiyoruz." dedi.

Başbakan Çipras'ın haziranda Çin'in başkenti Pekin'i ziyaret edeceği de açıklandı.

LİMAN İŞÇİLERİNE POLİS SALDIRISI

Ülkede yaşanan göçmen krizi nedeniyle haftalardır 5 bin sığınmacıyı konuk eden Pire Limanı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan liman işçilerine Atina'nın merkezinde polis saldırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek
Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!