Yürekleri ağza getiren olay! Kadın hemşire, başından vurularak ağır yaralandı

Sağlıkçılara yönelik şiddet bitmek bilmiyor. Kartal’da aile sağlığı merkezinde hemşire olduğu belirtilen kadın silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. 20 suç kaydı olduğu ortaya çıkan saldırgan olay yerinden kaçtı.

Sağlıkçılara yönelik şiddet bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde iki aylık hamile hemşirenin saldırısıyla sarsılan Türkiye gündemi, bu kez de Kartal’da aile sağlığı merkezinde silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan kadın hemşire haberiyle sarsıldı. Yetkililer, sağlıkçılara şiddete yönelik bir yasa çıkarılmasını beklerken şiddet haberleri her geçen gün artıyor.

20 suç kaydı ortaya çıktı

Olay saat 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. Silahı ile içeriye giren Rahmi U. (39), Ömür E. ile tartıştıktan başına ateş etti. Ömür E. ağır yaralanırken 20 suç kaydı bulunduğu belirtilen Rahmi U. kaçarak uzaklaştı. Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı. Hemşire Ömür E. daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerine gelen polis, emniyet şeridi çekerek inceleme yaptı. İl dışından geldiği belirtilen saldırganın daha önce hemşireyi rahatsız ettiği tespit edildi.

316 sağlık çalışanı şiddet kurbanı oldu

Öte yandan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, 2021 yılında sağlık çalışanlarına yönelik 190 saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, “364 saldırganın gerçekleştirdiği olaylarda, 316 sağlık çalışanı şiddet kurbanı oldu.

Sağlık emekçileri, ‘Sağlık Çalışanları Yılı’ ilan edilen 2021’i maalesef şiddetin gölgesinde geçirdiler. Yeni yılın ilk 20 gününde tanık olduğumuz şiddet haberleri, 2022’nin çok daha kötü geçeceğine işaret ediyor. Daha 3 gün önce, İstanbul Çam Sakura’da gebe bir hemşire saçlarından tutularak yerlerde sürüklendi.

Şanlıurfa’da da bir başka hemşire, çalıştığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şiddete maruz kaldı. Geçtiğimiz yıl 124 saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapılmazken, 135 saldırgan gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Sadece 41 saldırgan tutuklanırken, 3 saldırgana ise para cezası verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Limon Suyunun Mucizevi Gücü: Sağlığınızı Limonla Canlandırın!
81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
Hastanelerde randevu sorunu
Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!